واردات، خرید کالاها و خدمات توسط یک کشور از کشورهای دیگر است که برای استفاده داخلی صورت میگیرید. کالاها و خدمات خریداری شده از کشورهای خارجی، توسط دولت یا در بازار داخلی برای رفاه عمومی استفاده یا فروخته میشود. واردات کالا و خدمات تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشور دارد. تجارت بالاتر واردات به معنای ضعیف شدن اقتصاد است. با واردات زیاد، پول بالایی از کشور خارج می شود.
به عنوان مثال، بسیاری از کشورها، از نظر نفت خام و سوخت به کشورهای خاورمیانه وابسته هستند و این کشورها به دلیل نرخ بالای صادرات نفت، ثروتمند میشوند. فروش نفت به سایر کشورها موجب درآمد بیشتر اقتصاد میشود. به همین دلیل، کشورها میخواهند بین واردات و صادرات توازن برقرار کنند تا بار کمتری بر دوش اقتصاد باشد. با این حال، دستیابی به آن برای کشورها امری دشوار است.
یکی از تفاوتهای صاورات و واردات در این است که کشورها معمولا تا آنجا که بتوانند از واردات کالا و خدمات اجتناب میکنند و سعی دارند تا آنجا که ممکن است نیاز خود را در داخل کشور تولید کنند. با این وجود، کالاهایی که تولید آنها در کشور اصلی غیرممکن است (مانند نفت خام) یا تولید آنها در خانه گران تمام میشود، از کشورهای دیگر وارد خواهد شد.
روند واردات کالا
در اینجا به روند واردات کالا از کشورهای دیگر میپردازیم که به ما کمک میکند تفاوتهای صادرات و واردات را در روند انجام کار بدانیم.
1. پرس و جو در بازار جهانی کالاها: روند واردات با پرس و جو در بازار جهانی آغاز میشود. اطلاعات را میتوان از انجمنهای بازرگانی دریافت کرد. در آخر با شرکتهایی که کالاهای مورد نیاز را برای صادرات ارائه میدهند، در مورد نرخ و شرایط تحویل و دیگر موارد صحبت میشود.
2. دریافت مجوز واردات: واردکننده باید مجوز واردات را دریافت کند. برای این کار باید اطلاعاتی در مورد نیاز یا عدم نیاز و نحوه دریافت مجوز در اختیار داشته باشید.
3. اخذ ارز خارجی: در مرحله بعدی، شما باید ارز کشوری را که میخواهید از آن کالا وارد کنید بدست آورید.
4. ثبت سفارش: به صادرکنندگان سفارش دهید. سفارش شما باید حاوی اطلاعات دقیق در مورد رنگ، طرح، مقدار و موارد مهم دیگر در مورد محصول باشد.
5. اعتبار نامه: این یک مرحله مهم در روند واردات است. شما از بانک اعتبار اسنادی دریافت میکنید که اعتبار شما را نشان میدهد. اعتبار اسنادی اصالت و شرایط و ضوابط سفارش شما را اثبات میکند.
6. رسید حاوی اطلاعات مربوط به حمل و نقل: صادر کننده شما رسیدی که شامل اطلاعات مربوط به حمل و نقل دریایی مانند نام کشتی، شماره فاکتور، شرح کالای اعزام شده و غیره را برای شما ارسال میکند.
7. ارسال اسناد واردات به بانک: با توجه به تحویل کالا، سند واردات برای اقدامات بیشتر به بانک ارسال می شود.
8. دریافت تحویل: اسناد صادرات از مامور تحویل دریافت میشود.
9. ترخیص و ترخیص از گمرک: آخرین و خسته کنندهترین مرحله فرآیند واردات مربوط به ترخیص کالا از گمرک است. برای کنترل کالاهای وارداتی باید تعداد زیادی تشریفات قانونی را انجام دهید.
شرکت نیکروز الماس کاسپین آماده است کالاهای وارداتی شما را از کلیه گمرکات کشور ترخیص و تحویل نماید
سرویس حمل و نقل جهت ارسال محصولات شما به تمام نقاط کشور در سریع ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه