حال که مفهوم واردات و روند آن را فهمیدیم، مفهوم صادرات میتواند تفاوتهای صادرات و واردات را برای شما روشن کند. صادرات، فروش کالاها و خدماتی است که از یک کشور به کشورهای دیگر ارسال میشود. یک کشور معمولا مواردی را که به وفور در آن وجود دارد به کشورهای دیگر صادر میکند. تجارت صادراتی برای یک کشور سالم است به اقتصاد آن کمک کرده و آن را قویتر میکند.
کشوری که صادرات بیشتر و واردات کمتری دارد از اقتصاد خوبی برخوردار است. کشورها باید منابع خود را به اشتراک بگذارند تا بتوانند آنچه که در کشور خود قابل تولید نیست، بدست آورند. به عنوان مثال، هند به صادرات نیروی انسانی IT در سراسر جهان مشهور است. بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده آمریکا خدمات هند را در بخش IT وارد میکنند. صادرات خدمات به اقتصاد کشور کمک میکند. کشورها سعی میکنند بیش از کالاهایی که وارد میکنند، کالا صادر کنند تا پول بیشتری در کشور جریان داشته باشد تا اینکه از کشور خارج شود. این اصل یکی از مهمترین تفاوتهای صادرات و واردات است.
روند صادرات کالا
حال به روند صادرات کالا میپردازیم تا تفاوتهای صادرات و واردات را در نحوه اجرای آنها درک کنیم.
1. دریافت تقاضا: خریداران درخواست استعلام را به کلیه فروشندگان بالقوه ارسال میکنند. فروشنده موظف است در پاسخ، قیمت سفارش و شرایط فروش را ارسال کند.
2. دریافت سفارش: در صورت توافق، خریدار رسید سفارش را برای شما ارسال میکند که شامل اطلاعات مربوط به سفارش است.
3. استعلام اعتبار خریدار؛
4. اخذ مجوز صادرات: برای ارسال کالا، صادرکننده باید مجوز دریافت کند.
6. گواهی مبدا: گواهی مبدا برای تأیید تولید کالا در کشور به وارد کننده ارسال میشود.
7. رزرو فضای حمل و نقل با شرکت صادر کننده: شما باید از قبل با شرکت حمل و نقل هماهنگ کرده باشید و به آنها را از نوع کالا، تعداد، تاریخ حمل و نقل و مقصد تحویل و غیره آگاه کنید.
8. آماده سازی سفارش و بسته بندی برای ارسال به شرکت حمل و نقل: پس از آماده شدن سفارش، شما باید کالاها را بسته بندی کنید تا در هنگام حمل و نقل آسیب نبیند و ذکر آدرس مقصد و نوع کالا را روی بسته بندی قید کنید.
9. بیمه: هنگام حمل و نقل کالا، میتوانید با بیمه مرسوله خود را از بلایای طبیعی یا حوادث ایمن کنید. بنابراین، برای جلوگیری از ضرر در آینده، باید کالا را بیمه کنید.
10. ترخیص کالا.
11. دریافت رسید: رسید هنگام بارگیری کالا توسط ناظر بندر صادر میشود.
12. تولید فاکتور: پس از ارسال کالا. باید فاکتوری برای ارسال به خریدار تهیه کنید.
13. دریافت هزینه: پس از تحویل کالا به خریدار شما ملزم به دریافت اسناد مانند فاکتور، بارنامه، گواهی مبدا و اعتبار اسنادی و غیره هستید. این اسناد در ازای قبض به فروشنده تحویل داده می شوند.
شرکت نیکروز الماس کاسپین آماده است محصولات شما را به هر نقطه ای از جهان ارسال نماید
سرویس دریایی، هوایی و ریلی جهت ارسال محصولات شما به تمام نقاط جهان در سریع ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه